Gastenboek

We horen graag jouw ervaringen met ‘De hoop voorbij’.

Heeft het je steun of troost gegeven? Heb je jezelf erin herkend? Of juist helemaal niet, en was het een eye-opener voor je? We lezen het graag!

Laat ons weten wat jij van 'De hoop voorbij' vindt!

 
 
 
 
 
 
 
 
Door het vinkje achter 'Privacy Policy accepteren' aan te vinken, geef je toestemming voor het opslaan en publiceren van je gegevens. In onze Privacyverklaring lees je hoe wij met deze gegevens omgaan en wat hierin je rechten zijn.
13 berichten.
Petronella schreef op maart 21, 2018:
Mijn verhaal is iets anders, in die zin dat ik heel lang getwijfeld heb over een kinderwens en voor mezelf moest erkennen dat die onvoldoende groot is om er werk van te maken. Gek genoeg kwam er toen ook rouw en angst want het bleek een eenzaam pad. Ik kreeg moeite om tussen leeftijdgenoten met kleine kinderen te zijn. Uiteindelijk bleek het gevoel van leegte ook een zoektocht naar zingeving. Ik schrijf hierover op www.levenzonderkinderen.nl. Ik besef het: het uitgangspunt is anders, maar misschien kunnen de artikelen over zingeving en gevoeligheid ook hier lezers een hart onder de riem steken.
Olga schreef op oktober 6, 2017:
Anne, vanmiddag heb ik jullie boek gekregen en ik ben meteen jullie verhaal gaan lezen.... wat heb ik een respect voor jou en Stijn en wat heb je me tot tranen geroerd. Heb zelden dit gevoel gehad; dat ik wilde dat ik jullie kan helpen of de pijn enigszins verlichten. Maar ik vind het zo knap dat je open bent en zo positief en oprecht kunt genieten van je familie, vrienden en Tieske. Dus tsja.. wat vind ik ervan... onbeschrijfelijk, ontroerend, krachtig, moeilijk te bevatten en fantastisch geschreven. Ik wens jou en jullie alle goeds Anne, het is je gegund. Nu ga ik me storten op de andere verhalen...
Tinie Martineke Berndina Hemmes-Dijkstra schreef op september 23, 2017:
Vandaag het boek binnen gekregen, wat is deze kaft mooi uitgevoerd, en de gedicht op de boekrnlegger is prettig weg te lezen
Rinske van beers schreef op september 23, 2017:
Carla, ik ben begonnen in "de hoop voorbij". Ik heb de eerste 2 verhalen gelezen en er kwam een enorme stroom tranen op gang. Bedankt voor dit mooie boek, waarvan ik zeker weet dat dit een positieve brijdrage gaat leveren aan mijn rouwproces. De herkenning en eindelijk het gevoel te hebben niet alleen te zijn doet enorm goed. Ook voor mensen met kinderen een leerzaam boek om inzicht te krijgen wat het met je doet als je het geluk van kinderen krijgen nooit mee zult mogen maken
Sven schreef op september 20, 2017:
Het was een eer om aan dit project te mogen meewerken. Ondanks het feit dat de randomstandigheden altijd wat anders zijn, herken ik veel van onze eigen situatie in de verhalen van anderen, en dan vooral in de manier waarop mensen in de omgeving reageren. Ik heb ondervonden dat het moed vergt om zulks op papier te zetten, maar het vergt nog vรฉรฉl meer moed om 26 andere verhalen te bundelen, te redigeren en tot slot te laten uitgeven. Daarvoor alleen al, mijn uiterst respect voor Carla. Het creรซren van een moment van verbondenheid door bij de boekpresentatie zoveel mogelijk van de auteurs te betrekken, was bijzonder en zal ik niet snel vergeten.
Chantal Paffen schreef op september 17, 2017:
Gisteren de bijzondere boekpresentatie van De Hoop Voorbij bijgewoond. Het was fijn om Carla en de medeschrijfsrers (en 1 medeschrijver) te ontmoeten en te voelen dat we allemaal niet alleen staan in ons verdriet. Ik ben trots op iedereen die aan dit boek heeft meegewerkt want ik vind het erg belangrijk dat er meer openheid en begrip komt voor ongewenste kinderloosheid. Ook zal het lotgenoten helpen hetgeen ik ook zeer belangrijk vind. Velen van ons heeft het verder gebracht in ons verwerkingsproces, hoe mooi en waardevol is dit ! Bedankt Carla en alle anderen voor dit prachtige boek en een onvergetelijke dag. Liefs van Chantal
Margaret schreef op september 16, 2017:
De boekpresentatie was geweldig. Zeer grote opkomst. Ontroerende momenten, mooie muziek. Carla geweldig. Trots op je Ook alle schrijvers bedankt voor jullie verhaal.
Hans van Egmond schreef op september 16, 2017:
Wat n bijzondere middag. Ik was getuige van een samenzijn van mensen die veel leed hebben gekend, nog iedere keer de pijn voelen maar die tiidens de presentatie van het boek mij en andere aanwezigen daar in volledige openheid deelgenoot van maakten. Dank jullie allen en Carla in het bijzonder voor de uitnodiging.
Mirjam schreef op september 15, 2017:
Onvruchtbaarheid is een eenzaam proces waar we niet altijd zonder tranen over kunnen praten. Je gedachten op papier zetten geeft een tastbaarheid aan je gevoelens. Door de loop van de jaren heen had ik al aardig wat emoties en gedachten over ons kinderloos-proces op papier staan. Door aan dit project mee te werken, sluit ik voor mezelf een gedeelte van ons leven af en hoop ik jullie, als lezers mee te nemen in dat proces.
Yvonne schreef op september 15, 2017:
Ook ik vind het spannend en kijk uit de dag van morgen. Het boek lijkt me nog mooier qua uiterlijk dan verwacht en ik ben trots dat ik รฉรฉn van de lotgenoten ben die haar verhaal hier in heeft mogen plaatsen. Met dank aan Carla, de initatiefneemster, maar zeker ook aan alle lotgenoten, want wij samen hebben dit boek samengesteld.
Angelique schreef op september 15, 2017:
Door mijn verhaal te schrijven voor De Hoop Voorbij kon ik het eindelijk een plek geven. Het was moeilijk en spannend maar ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen. Ik hoop dat mijn verhaal herkenning en steun brengt.
Anne van Dijk schreef op september 15, 2017:
Dankzij Carla komt dit boek uit. Zij had het lef wat bij mij tot nog toe ontbrak; het uitbrengen van een boek. Carla, ontzettend bedankt voor deze kans! Tot morgen, ik kijk er naar uit om "ons boek" in mijn handen te houden.
Inge schreef op september 15, 2017:
Ik kijk zo uit naar morgen, als het boek uitkomt! Ik ben zo benieuwd!